Golden Teacher

Voel je de roep om met paddenstoelen te reizen? Ik kweek mijn eigen paddenstoelen en weet uit ervaring dat zij je diepe inzichten kunnen geven over het leven. Midden in de natuur van Drenthe heb ik een prachtige plek, waar je zo’n reis met de Golden Teacher in alle veiligheid kunt maken. Ik geef individuele ceremonies. Daarbij begeleid ik je één-op-één. Vooraf stuur ik je een intake, zodat jij je goed kunt voorbereiden op de dag. Daardoor weet ik waar je op dit moment in je leven staat en kan ik je in jouw processen begeleiden. 

Net als met een Ayahuasca ceremonie verbinden we vooraf met elkaar. Het is mij er alles aan gelegen dat jij je veilig voelt. Zo’n dag is voor mij tijdloos. Je komt hier bij mij om een reis te maken, die is pas voorbij zodra jij voelt dat je weer geland bent. Pas dan laat ik je weer gaan, nadat je wat fruit, brood en soep gegeten hebt om te aarden. Soms roept zo’n reis dagen of zelfs weken nadien nog vragen op. Weet dat je altijd contact met me mag opnemen om met me te delen.

Ik ben er voor je, ik sta in dienst van jou en laat je verder volledig in eigen proces. Tijdens die reis kan veel loskomen: verdriet, woede, blijdschap, of dingen die we onderdrukt hebben. Vergeet niet dat ik het zelf allemaal heb doorgemaakt, dus: ik weet wat er kan gebeuren en: echt alles mag er zijn. Ik voel aan welke muziek daarbij past en wanneer er stilte mag zijn. 

Reizen met paddenstoelen 

De ceremonie met paddenstoelen (Golden Teacher), of met truffels, verloopt hetzelfde als bij een ayahuasca-reis. Alleen zal de reis zelf anders zijn. Wat ik zelf ervaren heb, is dat de fysieke ongemakken bij dit medicijn veel minder, of nauwelijks, aanwezig zijn. Je kunt wel misselijk worden, maar daar blijft het wel bij. Paddenstoelen zijn natuurlijke psychedelica. Het is een hallucinogeen middel; dat betekent dat je beelden ziet die je in het dagelijks leven niet zomaar ziet. De paddenstoel is aardend en zacht. Het brengt je op een zachte manier bij jouw kern. Het mooie is dat het ego, het brein, subtiel aan de kant geschoven wordt, zodat je waarlijke inzichten krijgt. Die inzichten krijg je niet door te praten. Normaal kom je daar niet bij, kun je die diepte niet raken. De Golden Teachers raken je intuïtie en brengen je thuis in jezelf. 

Paddenstoelen als natuurlijk medicijn

De paddenstoel wordt al van oudsher over de hele wereld gebruikt als medicijn. Met psilocybine maak je een reis naar de spirituele wereld. Je komt in contact met spirit; het grotere geheel. Het is een geestverruimend middel en dat is precies wat er gebeurt; de paddenstoel verruimt je kijk op de wereld en op hoe jij je in die wereld beweegt. Je kunt daarbij visioenen krijgen die je inzichten geven over jezelf.

Let op!

Houd er rekening mee dat geestesziektes en psychotische vlagen bij het gebruik van het gebruik van psilocybine (paddenstoelen & truffels) naar boven kan halen. Heb je hier in het verleden mee te maken gehad, dan bestaat die kans opnieuw. Ik laat je dan ook niet reizen als dit het geval is.

Ook wanneer je je gestresst, down of depressief voelt: neem geen paddendstoelen. Heb je schizofrenie of iets daaraan verwant: geen paddenstoelen voor jou. Daarom is de uitgebreide intake en het gesprek voorafgaand aan de reis van het grootste belang, voor ons allebei. Het is mij er alles aan gelegen dat je veilig reist. 

Contact

Je kunt bij mij thuis in Drenthe terecht voor individuele sessies. Heb je een kleine groep (van maximaal 6 mensen), dan huur ik een locatie. Bij drie mensen, begeleid ik alleen. Bij vier tot zes mensen, zorg ik ervoor dat er twee of drie begeleiders zijn. Neem voor meer informatie of kennismaking contact met me op.