Ayahuasca Ceremonie

Voel je de roep om met ayahuasca een reis naar binnen te maken? Ik heb een prachtige plek midden in de natuur van Drenthe, waar je die reis in alle veiligheid kunt maken. Bij mij thuis geef ik individuele ceremonies waarbij ik je één-op-één begeleid. Vooraf stuur ik je een intake, zodat jij je goed kunt voorbereiden op de reis. Door jouw intake weet ik waar je op dit moment in je leven staat en kan ik je in jouw processen begeleiden. 

Voordat je aan jouw reis begint, verbinden we met elkaar, zodat jij je veilig voelt. Zo’n dag is voor mij tijdloos. Je komt hier bij mij om een reis te maken, die is pas voorbij zodra jij voelt dat je weer geland bent. Pas dan laat ik je weer gaan, nadat je wat fruit, brood en soep gegeten hebt om te aarden. Soms roept zo’n reis dagen of zelfs weken nadien nog vragen op. Weet dat je altijd contact met me mag opnemen om met me te delen.

Ik ben er de hele dag, ik sta in dienst van jou en laat je verder volledig in eigen proces. Tijdens die reis kan veel loskomen: verdriet, woede, blijdschap, of dingen die we onderdrukt hebben. Vergeet niet dat ik het zelf allemaal heb doorgemaakt, dus: ik weet wat er kan gebeuren en: echt alles mag er zijn. Ik voel aan welke muziek daarbij past en wanneer er stilte mag zijn. 

Reizen met ayahuasca 

Ayahuasca noemen we ook wel ‘Madre’, moeder. De plant is ons gegeven door Moeder Aarde en laat ons verleden, heden en toekomst zien. De plant reinigt het fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam. Ze geeft je altijd wat je nodig hebt, en brengt alleen dat wat je aankunt. Je mag er dus op vertrouwen dat je een veilige reis naar binnen maakt. Voor iedereen is die reis anders. Ayahuasca verbindt je met jezelf; je ontvangt inzichten die je kunnen helpen op dit levenspad. Zo’n reis duurt gemiddeld tussen vier en acht uren. Het kan zijn dat er iets in je zit wat je mag loslaten. Dat geeft het lichaam vanzelf aan: je kunt gaan overgeven, of bijvoorbeeld diarree krijgen. Je mag dat zien als het letterlijke grote loslaten. Terugkomen bij jezelf. Door los te laten, kom je dichter bij jouw kern. Ayahuasca laat het je zien. 

Ayahuasca: het plantmedicijn

Ayahuasca is een entheogeen middel. Entheogeen betekent: ‘Contact maken met het goddelijke in jezelf’. Dit medicijn is in staat om jouw spirit te raken en vrij te maken. Het is een mystieke ervaring waarbij je in contact komt met andere tijdslagen. Visioenen horen daarbij. Je mag daar van binnenuit naar kijken. Je bent tijdens zo’n reis geen toeschouwer; je staat er middenin en je ervaart alles zonder de beperkende grenzen van wat sociaal wenselijk is.  

Ayahuasca is geen toverdrank. Het lost jouw problemen niet op. Je mag het zien als een hulpmiddel om tot heling en inzichten te komen, waardoor dingen kunnen gaan veranderen. Het is alles behalve een FUN-drug. Het is een medicijn om de diepte mee in te gaan. Als je jezelf wilt leren kennen, is dit een mooi hulpmiddel.  

Let op!

Niet voor iedereen is ayahuasca de manier om de diepte in te gaan. Mensen die anti-depressiva of hoge bloeddruk-medicatie slikken, een hoge bloeddruk hebben, een diagnose hebben van instabiele geestelijke aandoeningen zoals schizofrenie, psychose en borderline hersenbloedingen en CVA’s, gastric bypass of andere maagoperaties hebben gehad, suikerziekte, epilepsie of ernstige neurologische aandoeningen hebben, zwanger zijn of borstvoeding geven, die laat ik niet reizen. Daarom is de uitgebreide intake en het gesprek voorafgaand aan de reis van het grootste belang, voor ons allebei. Het is mij er alles aan gelegen dat je veilig reist.

Meer informatie?

Je kunt bij mij thuis in Drenthe terecht voor individuele sessies. Heb je een kleine groep (van maximaal 6 mensen), dan huur ik een locatie. Bij drie mensen, begeleid ik alleen. Bij vier tot zes mensen, zorg ik ervoor dat er twee of drie begeleiders zijn. Neem voor meer informatie of kennismaking contact met me op.