Plantenmedicijn

Hoe een plant je inzicht kan geven, in jezelf, in je leven en in wat er om je heen gebeurt. Ik heb het van dichtbij mogen meemaken en werk sinds jaar en dag dankbaar met ayahuasca. Deze plant werkt op vele lagen: fysiek, energetisch en spiritueel. Voor iedereen is de ervaring van een ayahuasca-reis anders. Ik zorg voor een veilige bedding waarin jij je reis mag maken.  

Een reis in jezelf maken, kan ook met mijn paddenstoelen: Golden Teacher. De naam zegt alles: het zijn gouden leermeesters die je inzichten geven. Het mooie van met medicijnen uit de natuur werken, is dat het je op een heel ander vlak dan ‘met de geest’ laat zien wat je mag zien. Het enige wat je hoeft te doen is openstaan. Met jouw intake zet je een duidelijke intentie, geef je vooraf richting aan het proces. Daarna ontvouwt de reis zich vanzelf en die zal nog lang nawerken. Eén ding staat vast: 

Je krijgt wat je nodig hebt
en nooit meer dan wat je aankunt

Wil je meer weten over de ceremonies die ik begeleid? Neem gerust contact met me op, dan voel je vanzelf of dit voor jou de plek is waar je de diepte van jezelf wil verkennen. 

  • Ayahuasca 
  • Golden Teacher

Ayahuasca ceremonie
met Miriam Klein 

Voel je de roep om met ayahuasca een reis naar binnen te maken? Ik heb een prachtige plek midden in de natuur van Drenthe, waar je die reis in alle veiligheid kunt maken. Bij mij thuis geef ik individuele ceremonies waarbij ik je één-op-één begeleid. Vooraf stuur ik je een intake, zodat jij je goed kunt voorbereiden op de reis. Door jouw intake weet ik waar je op dit moment in je leven staat en kan ik je in jouw processen begeleiden. 

Voordat je aan jouw reis begint, verbinden we met elkaar, zodat jij je veilig voelt. Zo’n dag is voor mij tijdloos. Je komt hier bij mij om een reis te maken, die is pas voorbij zodra jij voelt dat je weer geland bent. Pas dan laat ik je weer gaan, nadat je wat fruit, brood en soep gegeten hebt om te aarden. Soms roept zo’n reis dagen of zelfs weken nadien nog vragen op. Weet dat je altijd contact met me mag opnemen om met me te delen.

Ik ben er de hele dag, ik sta in dienst van jou en laat je verder volledig in eigen proces. Tijdens die reis kan veel loskomen: verdriet, woede, blijdschap, of dingen die we onderdrukt hebben. Vergeet niet dat ik het zelf allemaal heb doorgemaakt, dus: ik weet wat er kan gebeuren en: echt alles mag er zijn. Ik voel aan welke muziek daarbij past en wanneer er stilte mag zijn. 

Reizen met ayahuasca 

Ayahuasca noemen we ook wel ‘Madre’, moeder. De plant is ons gegeven door Moeder Aarde en laat ons verleden, heden en toekomst zien. De plant reinigt het fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam. Ze geeft je altijd wat je nodig hebt, en brengt alleen dat wat je aankunt. Je mag er dus op vertrouwen dat je een veilige reis naar binnen maakt. Voor iedereen is die reis anders. Ayahuasca verbindt je met jezelf; je ontvangt inzichten die je kunnen helpen op dit levenspad. Zo’n reis duurt gemiddeld tussen vier en acht uren. Het kan zijn dat er iets in je zit wat je mag loslaten. Dat geeft het lichaam vanzelf aan: je kunt gaan overgeven, of bijvoorbeeld diarree krijgen. Je mag dat zien als het letterlijke grote loslaten. Terugkomen bij jezelf. Door los te laten, kom je dichter bij jouw kern. Ayahuasca laat het je zien. 

Ayahuasca: het plantmedicijn

Ayahuasca is een entheogeen middel. Entheogeen betekent: ‘Contact maken met het goddelijke in jezelf’. Ook betekent het: ‘Het ontwaken van het oneindige binnenin je’. Aya betekent ziel. Hoasca betekent liaan. Het is dus een liaan met een ziel: spirit. Daardoor is deze plant in staat om jouw spirit te raken en vrij te maken. Het is een mystieke ervaring waarbij je in contact komt met andere tijdslagen. Visioenen horen daarbij. Je mag daar van binnenuit naar kijken. Je bent tijdens zo’n reis geen toeschouwer; je staat er middenin en je ervaart alles zonder de beperkende grenzen van wat sociaal wenselijk is.  

Ayahuasca is geen toverdrank. Het lost niet jouw problemen op. Het is een hulpmiddel om tot heling en inzichten te komen, waardoor dingen kunnen gaan veranderen. Het is alles behalve een FUN-drug. Het is een medicijn om de diepte mee in te gaan. Als je jezelf wilt leren kennen, is dit een mooi hulpmiddel.  

Let op!

Contra-indicaties: niet voor iedereen is ayahuasca de manier om de diepte in te gaan. Mensen die psychoses hebben (gehad), onder behandeling zijn bij een psychiater, anti-depressiva slikken, hartklachten of een hoge bloeddruk hebben, epilepsie, zwanger zijn of borstvoeding geven: die laat ik niet reizen. Daarom is de uitgebreide intake en het gesprek voorafgaand aan de reis van het grootste belang, voor ons allebei. Ik wil dat je veilig reist. 

Contact

Je kunt bij mij thuis in Drenthe terecht voor individuele sessies. Heb je een kleine groep (van maximaal 6 mensen), dan huur ik een locatie. Bij drie mensen, begeleid ik alleen. Bij vier tot zes mensen, zorg ik ervoor dat er twee of drie begeleiders zijn. Neem voor meer informatie of kennismaking contact met me op.

Golden Teacher
Ceremonies met Miriam Klein

Voel je de roep om met paddenstoelen te reizen? Ik kweek mijn eigen paddenstoelen en weet uit ervaring dat zij je diepe inzichten kunnen geven over het leven. Midden in de natuur van Drenthe heb ik een prachtige plek, waar je zo’n reis met de Golden Teacher in alle veiligheid kunt maken. Ik geef individuele ceremonies. Daarbij begeleid ik je één-op-één. Vooraf stuur ik je een intake, zodat jij je goed kunt voorbereiden op de dag. Daardoor weet ik waar je op dit moment in je leven staat en kan ik je in jouw processen begeleiden. 

Net als met een Ayahuasca ceremonie verbinden we vooraf met elkaar. Het is mij er alles aan gelegen dat jij je veilig voelt. Zo’n dag is voor mij tijdloos. Je komt hier bij mij om een reis te maken, die is pas voorbij zodra jij voelt dat je weer geland bent. Pas dan laat ik je weer gaan, nadat je wat fruit, brood en soep gegeten hebt om te aarden. Soms roept zo’n reis dagen of zelfs weken nadien nog vragen op. Weet dat je altijd contact met me mag opnemen om met me te delen.

Ik ben er voor je, ik sta in dienst van jou en laat je verder volledig in eigen proces. Tijdens die reis kan veel loskomen: verdriet, woede, blijdschap, of dingen die we onderdrukt hebben. Vergeet niet dat ik het zelf allemaal heb doorgemaakt, dus: ik weet wat er kan gebeuren en: echt alles mag er zijn. Ik voel aan welke muziek daarbij past en wanneer er stilte mag zijn. 

Reizen met paddenstoelen 

De ceremonie met paddenstoelen (Golden Teacher), of met truffels, verloopt hetzelfde als bij een ayahuasca-reis. Alleen zal de reis zelf anders zijn. Wat ik zelf ervaren heb, is dat de fysieke ongemakken bij dit medicijn veel minder, of nauwelijks, aanwezig zijn. Je kunt wel misselijk worden, maar daar blijft het wel bij. Paddenstoelen zijn natuurlijke psychedelica. Het is een hallucinogeen middel; dat betekent dat je beelden ziet die je in het dagelijks leven niet zomaar ziet. De paddenstoel is aardend, zacht en no nonsence. Het brengt je op een zachte manier bij jouw kern. Het mooie is dat het ego, het brein, subtiel aan de kant geschoven wordt, zodat je waarlijke inzichten krijgt. Die inzichten krijg je niet door te praten. Normaal kom je daar niet bij, kun je die diepte niet raken. De Golden Teachers raken je intuïtie en brengen je thuis in jezelf. 

Paddenstoelen als natuurlijk medicijn

De paddenstoel wordt al van oudsher over de hele wereld gebruikt als medicijn. Met psilocybine maak je een reis naar de spirituele wereld. Je komt in contact met spirit; het grotere geheel. Het is een geestverruimend middel en dat is precies wat er gebeurt; de paddenstoel verruimt je kijk op de wereld en op hoe jij je in die wereld beweegt. Je kunt daarbij visioenen krijgen die je inzichten geven over jezelf.

Let op!

Houd er rekening mee dat het gebruik van psilocybine geestesziektes en psychotische vlagen naar boven kan halen. Heb je hier in het verleden mee te maken gehad, dan kan dit gebeuren. Ik laat je dan ook niet reizen als dit het geval is. Ook wanneer je je gestresst, down of depressief voelt: neem geen paddendstoelen. Heb je schizofrenie of iets daaraan verwant: geen paddenstoelen voor jou. Daarom is de uitgebreide intake en het gesprek voorafgaand aan de reis van het grootste belang, voor ons allebei. Ik wil dat je veilig reist. 

Contact

Je kunt bij mij thuis in Drenthe terecht voor individuele sessies. Heb je een kleine groep (van maximaal 6 mensen), dan huur ik een locatie. Bij drie mensen, begeleid ik alleen. Bij vier tot zes mensen, zorg ik ervoor dat er twee of drie begeleiders zijn. Neem voor meer informatie of kennismaking contact met me op.