Ritueel 50ste verjaardag Petra

Om mijn 50e verjaardag te vieren heb ik Miriam gevraagd een Leef-tijd- ritueel te doen met mijn broer en zussen, 2 volwassen zoons en mijn man. Het was mijn wens om mijn dankbaarheid voor het leven te vieren waarin ieder familielid een eigen plek heeft en ook de inmiddels overleden (voor)ouders. 

Onze ouders werden in de kring uitgenodigd waarna Miriam, de wijze vrouw, de kring sloot met haar stok en salie. De elementen en spirits deden mee, voor mij voelbaar aanwezig. Het was een licht ritueel waarin Miriam ieder in zijn of haar eigen waarde liet voor wat passend was om mee te doen. 

Ieder werd uitgenodigd de eigen plek in de familieopstelling in te nemen en mocht daarbij de steun van de (voor)ouders ervaren. 

De wijze waarop Miriam mijn familie leidde was zo integer en fijnzinnig. De looks van Miriam zijn zo mooi en wijs dat we ons graag lieten leiden door haar. 

Het mooiste is dat we nu, een paar maanden later, op een dieper niveau met elkaar communiceren, alsof er iets is opengegaan in ons allen. 

Miriam, dank dank voor de prachtige bijdrage aan mijn bijzondere 50e verjaardag.  

Petra

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Captcha loading...